Barion Pixel

Kimerült anyáknak

9 hét feltöltődés Istennel

eline-landon-kimerult-anyaknak-9-het-feltoltodes-istennel

Fordító: Kapás Orsolya

Kiadási év: 2023

Terjedelem: 116

Kötés: puha

Illusztráció: Szabóné Jánossy Kinga

Kiadói ár:2.700 Ft

Bolti ár: 3.200 Ft

16% kedvezmény

Könyvesboltokat és viszonteladókat a ProsperoD disztribúciós cég szolgálja ki.

A gyerekek sok örömet és feltöltődést jelentenek, ugyanakkor gyakran kimerültség forrásai is a szülők számára. Ez nem ellentmondás: a kiteljesedés és a kimerültség megfér egymás mellett: szerethetjük gyerekeinket miközben érezhetjük úgy, hogy belefáradtunk szülői szerepünkbe.

Ez a könyv nektek szól szerető és fáradt anyák: nem csodaszer, de segíthet végigjárni a feltöltődés útját. A szerző, aki maga is négy gyermekes anya, kilenc héten át tartó elmélyülésre hív, ehhez kínál a kilenc fejezetben bibliai szövegeket, az azokról való elmélkedéssel és a kapcsolódó személyes tapasztalataival, valamint zárásul egy imával.

Kiégést nemcsak munkahelyi stressz okozhat, hanem a szülői kimerültség folyamatos fennállása is. A feltöltődés ezért létkérdés az anyának és vele együtt az egész családnak.

 

A könyv fejezetei:

1. Kimerültség, 2. Aggódás és az élet gondjai, 3.Terhünk viselése, 4. A király lányának lenni, 5. Háborgás és belső béke, 6.Visszatérés az életbe, 7. A szeretet és a gondoskodás elfogadása, 8. Az életet választani: egy belső harc, 9. Isten öröme bennünk.

 

 

2023 őszén Veszprémben, a KATTÁRS rendezvény keretében beszélgettünk az anyai életút törékeny szakaszairól. A beszélgetés kisgyerekes anyaságról szóló részét összefoglaltuk egy cikkben. Lásd alább. (Fotó: Merényi Zita/Magyar Kurír)

Ez a könyv egy jóleső, szelíd, bátorító megközelítés, ami pihenésre hív Isten tenyerén.
(András-Simkó Zsófia, pszichológus, anya)

További könyveink:

Legújabb cikkeink:

 • társadalom

  Ferenc pápa is fogadta a Fokoláre Mozgalom Vallásközi Találkozójának résztvevőit 2024. június 3-án. Beszédében, amit teljes egészében közlünk, a vallásközi párbeszédet a keresztények és a többi vallás kötelességének nevezte.

  Stefania Tanesini

  2024. június 11.

 • lelkiség

  Újra és újra belekapaszkodunk emberekbe. Felnézünk rájuk, bennük keressük a megoldást, rájuk bízzuk kis és nagy ügyeinket, majd később gyakran csalódnunk kell. De Jézus a szamáriai asszonnyal nekünk is bemutatkozik, Benne megéri ...

  Chiara Lubich

  2024. június 10.