Kimerült anyáknak

9 hét feltöltődés Istennel

eline-landon-kimerult-anyaknak-9-het-feltoltodes-istennel

Fordító: Kapás Orsolya

Kiadási év: 2023

Terjedelem: 116

Kötés: puha

Illusztráció: Szabóné Jánossy Kinga

Kiadói ár:2.700 Ft

Bolti ár: 3.200 Ft

16% kedvezmény

Könyvesboltokat és viszonteladókat a ProsperoD disztribúciós cég szolgálja ki.

A gyerekek sok örömet és feltöltődést jelentenek, ugyanakkor gyakran kimerültség forrásai is a szülők számára. Ez nem ellentmondás: a kiteljesedés és a kimerültség megfér egymás mellett: szerethetjük gyerekeinket miközben érezhetjük úgy, hogy belefáradtunk szülői szerepünkbe.

Ez a könyv nektek szól szerető és fáradt anyák: nem csodaszer, de segíthet végigjárni a feltöltődés útját. A szerző, aki maga is négy gyermekes anya, kilenc héten át tartó elmélyülésre hív, ehhez kínál a kilenc fejezetben bibliai szövegeket, az azokról való elmélkedéssel és a kapcsolódó személyes tapasztalataival, valamint zárásul egy imával.

Kiégést nemcsak munkahelyi stressz okozhat, hanem a szülői kimerültség folyamatos fennállása is. A feltöltődés ezért létkérdés az anyának és vele együtt az egész családnak.

 

A könyv fejezetei:

1. Kimerültség, 2. Aggódás és az élet gondjai, 3.Terhünk viselése, 4. A király lányának lenni, 5. Háborgás és belső béke, 6.Visszatérés az életbe, 7. A szeretet és a gondoskodás elfogadása, 8. Az életet választani: egy belső harc, 9. Isten öröme bennünk.

 

 

2023 őszén Veszprémben, a KATTÁRS rendezvény keretében beszélgettünk az anyai életút törékeny szakaszairól. A beszélgetés kisgyerekes anyaságról szóló részét összefoglaltuk egy cikkben. Lásd alább. (Fotó: Merényi Zita/Magyar Kurír)

Ez a könyv egy jóleső, szelíd, bátorító megközelítés, ami pihenésre hív Isten tenyerén.
(András-Simkó Zsófia, pszichológus, anya)

További könyveink:

Legújabb cikkeink:

 • társadalom

  A képen látható kedvesen mosolygó idős hölgy Roselyne Hamel, annak a Jacques Hamel atyának a húga, akit 2016-ban mise közben öltek meg iszlamista terroristák. Akinek pedig a kezét fogja, az egyik elkövető édesanyja, N. Kermiche. ...

  Philippe Clanché és Marithe Sorre

  2024. április 12.

 • életmód

  Pszichológus szerzőnk ebben a cikkben néhány szempontot és javaslatot ad a szülőknek a köztük lévő nézetkülönbségek elsimítására, hogy azok ne váljanak komoly konfliktussá, hanem ehelyett együtt és hatékonyan tudják nevelni ...

  Chiara Spatola

  2024. április 11.