Barion Pixel

Exkluzív interjú Carlo Acutis édesanyjával – a teljes beszélgetés

Okt. 12-e, Boldog Carlo Acutis emléknapja van. 21. századi szentről lévén szó, az a különleges helyzet, hogy még kérdezhetjük életének legfőbb tanúját, az édesanyját. Szeptember elején abban az örömben volt részem, hogy több mint félórát beszélgethettem Antonia Salzano Acutisszal, Carlo Acutis édesanyjával, népszerű könyvünk szerzőjével. Most a teljes interjút közzétesszük szinkronizálva.

exkluziv-interju-carlo-acutis-edesanyjaval-a-teljes-beszelgetes

Miután májusban az Új Város kiadó megjelentette Carlo Acutis édesanyjának, Antonia Salzano Acutisnak könyvét, megtapasztaltuk, mekkora érdeklődés övezi Carlo életét. Sokan megfogalmazták, hogy szinte hihetetlen, Carlo mennyire közel állt Istenhez, milyen komoly gondolatokat fogalmazott meg már tizenévesen, mennyi emberre hatással volt. Kíváncsian kutatták, mi magyarázhatja ezt a különleges életutat.

A könyv sok választ ad erre, de azért arra gondoltunk, de jó lenne személyesen is elbeszélgetni Carlo édesanyjával, aki mai napig Milánóban él családja körében abban a házban, ahol Carlót is felnevelték. Sőt, Carlo halála után pár évvel újra édesanya lett, ikrei születtek, akiket immár azzal a tapasztalattal a háta mögött nevel, amire Carlo mellett szert tett.

A személyes találkozás sajnos nem vált valóra – szerettük volna őt elhívni a fiatalok országos eucharisztikus rendezvényére, a Forráspontra, amire idén szeptember 17-én került sor mintegy 4000 fiatal jelenlétével – de a modern technikának hála, online interjút készíthettem Antonia asszonnyal szeptember 8-án délután az Új Város szerkesztőségében.

Az interjú megszervezésében Antonia asszonyt egy titkárnő segítette, és arra számítottam, ő is jelen lesz a beszélgetés elején, de minden nagyon egyszerűen zajlott. Antonia asszony a megbeszélt időben pontosan bekapcsolódott saját lakásából, egy szép nagypolgári szalonból.

 

 

 

 

Egy nagyon józan, intelligens embert ismertem meg személyében, aki bár mélyen hisz a természetfeletti mindennapi megtapasztalhatóságában, egyáltalán nem tűnt elvarázsoltnak vagy valamiféle különleges csodavilágban élő valakinek. Kérdéseimre igyekezett minél átfogóbb válaszokat nyújtani, érezhető volt rajta, hogy a fiáról beszélni számára már nem vigasztaló, vagy nehéz feladat, se nem valami büszkeségforrás, hanem a hit terjesztését szolgáló igazi misszió.

 

A beszélgetés végén arra gondoltam, de jó lenne tudni, mennyire fog Carlo Acutis tisztelete száz-kétszáz év múlva is élni, de jó lenne látni, hogy esetleg tényleg egy nagy szent édesanyjával beszélgettem? De aztán továbbgondoltam, a mennyországban már biztos nincsenek kis és nagy szentek, hiszen Isten irgalmából mindenki a maga tökéletességében fog kiteljesedni. Az biztos, hogy számomra emberként, anyaként, újságíróként is élmény volt a beszélgetés. Alább a teljes felvétel magyar szinkronnal megnézhető.

 

https://www.youtube.com/watch?v=qKm3EwY2frQ

 

A felvétel szinkronizálásában közreműködött Sisák Zita, Jancsók Péter és az Igen Média stábja.

  • megosztas-feliratkozas-tamogatas
  • Olvasóink támogatásának köszönhetően ez a cikkünk is ingyenesen hozzáférhető. Ha tetszenek írásaink, oszd meg őket barátaiddal, iratkozz fel heti hírlevelünkre, legyél te is a támogatónk!

Legújabb könyveink: