Barion Pixel

15 nap ima az Új Várossal

Imádkozz együtt 15 napon át az Új Várossal Dietrich Bonhoeffer nyomán

– egyénileg és mégis közösségben –

 

Mikor?

 

2024. márc. 10. és 24. között. A nagyböjt az elcsendesedés, az Istennel való kapcsolat erősítésének az időszaka. Az imaéletünk felfrissítésében segíthetnek a 15 nap imádság könyvsorozatunk kötetei, melyből az egyiket most együtt olvassuk 15 napon át.

 

Miért együtt?

 

Imádkozni jó, közösségben imádkozni még jobb. Lendületet ad és segít kitartani, ha tudod azt, hogy sokan mások járják veled együtt éppen most az ima útját.

 

Miért Dietrich Bonhoeffer nyomán? Ki ő?

 

15 nap imádság könyvsorozatunk jelentős keresztény gondolkodóktól ajánl szövegeket. A kötetek segítségével bejárhatjuk lelki útjukat, mely mindig kicsit más, de mindig Jézushoz vezet.

 

Dietrich Bonhoeffer egyike azoknak a 20. századi személyeknek, akikre felekezeteken átnyúlóan mindenki elismeréssel gondol. A németek számára példa ő arra, hogy közülük sem mindenki alkudott meg és esett bele a náci gondolatok csapdájába. Az evangélikus Hitvalló Egyház lelkipásztoraként, a Hitler elleni belső ellenállás egy ismert alakjaként élete ma is tanúskodik arról, hogy nincsenek bűnös népek vagy nemzetek, a személynek mindig megvan a szabadsága, hogy a jó oldalra álljon, akkor is, ha a közeg, amelyben él, többségében nem ezt teszi. Ekkleziológiai gondolataira katolikus teológusok is rendszeresen hivatkoznak, az általa írt imádságokat, énekeket mai napig éneklik az evangélikus templomokban, s kötetei számos nyelven olvashatók. Életéről itt írtunk bővebben.

 

Hogyan zajlik a 15 nap?

 

2024. márc. 10–24-ig minden nap ki-ki egyedül elolvassa az aktuális nap szövegét a könyvből. Az Új Város Online facebook oldalán pedig naponta közzé teszünk egy rövid részletet az adott napi imából, és a kép alá örömmel fogadjuk a hozzászólásokat, hogy kit mi érintett meg az adott szakaszban. Az napi szövegrészleteket a feliratkozóknak naponta e-mailben is elküldjük.

 

Ennyi?

 

Nem. A 15 nap végeztével, hagyva egy kis időt a lemaradóknak és a később csatlakozóknak is a könyv befejezésére, márc. 26-án, kedden 19-20-ig Zoom-on tartunk egy élménymegosztást és közös imát.

 

Kattints az alábbi linkre a csatlakozáshoz:

Topic: 15 nap imádság záróest
Time: Mar 26, 2024 08:00 PM Budapest

 

Join Zoom Meeting
https://us06web.zoom.us/j/84393022238?pwd=jslkZquMxxe65w7Tf5lEphNb47d8U7.1

 

Szeretnék csatlakozni. Mit kell tennem?

 

1. Ha még nincs meg, akkor először is rendeld meg a könyvet innen:

https://ujvaroskonyvek.hu/konyvek/matthieu-arnold/15-nap-imadsag-dietrich-bonhoeffer-gondolataival

 

2. Kövesd a Facebook oldalunkat, ott minden információt közzé teszünk. Márc. 10-én indulnak a napi posztok. Köszönjük, ha aktívan lájkolsz, hozzászólsz,  jelet teszel a posztok alatt, így segítesz a többieknek kitartani, és az imádság hírét vinni. A zoomos találkozó linkjét itt is közzé fogjuk tenni: https://www.facebook.com/ujvarosonline

 

3. Kérünk, töltsd ki az alábbi Google űrlapot add meg neved és e-mail címed: https://forms.gle/nX5xm2qiNw7q1uwYA

A jelentkezőknek 15 napon át elküldjük a facebookra is felkerülő aznapi rövid szövegrészletet, válogatást az érkező visszajelzésekből, valamint a végén a Zoom-os élménymegosztás és ima linkjét.

 

Nagy szeretettel várunk a 15 nap imádságra, hívd meg barátaidat is!

Legújabb cikkeink:

 • társadalom

  Keresztény ifjúsági találkozóra kerül sor július 16 és 21 között Esztergomban. A rendezvény az idén Brazíliában tartott Genfest regionális eseménye. A hét mottója: „Együtt gondoskodva”. Ennek fényében szó lesz globális és lokális ...

  Gőbel Ágoston

  2024. május 17.

 • életmód

  Az utóbbi évszázadban hatalmas figyelmet kezdtünk fordítani a gyerekek, és hangsúlyosan a lánygyermekek nevelésére. Modern korunk egyik legnagyobb vívmánya a női egyenjogúság, s habár a lányok nevelését középpontba állítani ...

  Czap Villő

  2024. május 16.

Legújabb könyveink: