Barion Pixel

15 nap ima az Új Várossal

Imádkozz együtt 15 napon át az Új Várossal Madeleine Delbrêl nyomán

– egyénileg és mégis közösségben –

 

Mikor?

 

Márc. 11 és 25 között. A nagyböjt az elcsendesedés, az Istennel való kapcsolat erősítésének az időszaka. Az imaéletünk felfrissítésében segíthetnek a 15 nap imádság könyvsorozatunk kötetei, melyből az egyiket most együtt olvassuk 15 napon át.

 

Miért együtt?

 

Imádkozni jó, közösségben imádkozni még jobb. Lendületet ad és segít kitartani, ha tudod, sokan mások járják veled együtt éppen most az ima útját.

 

Miért Madeleine Delbrêl nyomán? Ki ő?

 

15 nap imádság sorozatunk jelentős keresztény gondolkodóktól ajánl szövegeket. A kötetek segítségével bejárhatjuk lelki útjukat, mely mindig kicsit más, de mindig Jézushoz vezet.

 

Madeleine Delbrêl a 20. század elején élt világiként Istennek szentelt életet néhány társával, miközben szociális munkásként dolgozott Ivry-ben, Párizs egyik munkásnegyedében. Küldetésének tekintette, hogy osztozzon a vallástalan, hétköznapi emberek életében. Számára az utca, a metró, a tömeg az Istennel való találkozás helye volt, melyeket vissza akart vinni Istenhez az imádságon és a felebaráti szereteten keresztül.

Ízelítőül Madeleine Delbrêl két rövid írása itt olvasható: https://ujvarosonline.hu/lelkiseg/a-csend-es-a-magany

 

Hogyan zajlik a 15 nap?

 

Márc. 11–25-ig minden nap ki-ki egyedül elolvassa az aktuális nap szövegét a könyvből. Az Új Város Online facebook oldalán pedig közzé teszünk egy rövid részletet az adott napi imából, és a kép alá várjuk hozzászólásban, hogy mi érintett meg, vagy csak tegyél egy ? jelet, ha már elolvastad a napi részt. A napi rövid részleteket és egyéb visszajelzéseket a feliratkozóknak e-mailben is elküldjük.

 

Ennyi?

 

Nem. A 15 nap végeztével, hagyva egy kis időt a lemaradóknak és a később csatlakozóknak is a könyv befejezésére, márc. 29-én, szerdán 19-20-ig Zoom-on tartunk egy élménymegosztást és közös imát.

 

Kattints az alábbi linkre a csatlakozáshoz:
https://us02web.zoom.us/j/84340043788?pwd=R0VrdmRmNmNMRVdxYmYzWm81eVcyUT09

Meeting ID: 843 4004 3788
Passcode: 562388

 

Szeretnék csatlakozni. Mit kell tennem?

 

1. Ha még nincs meg, akkor először is rendeld meg a könyvet innen:

https://ujvaroskonyvek.hu/konyvek/bernard-pitaud/15-nap-imadsag-madeleine-delbrel-gondolataival

 

2. Kövesd a facebook oldalunkat, ott minden információt közzé teszünk. Márc. 11-én indulnak a napi posztok. Köszönjük, ha aktívan lájkolsz, hozzászólsz, ? jelet teszel a posztok alatt, így segítesz a többieknek kitartani, és az imádság hírét vinni. A zoomos találkozó linkjét itt is közzé fogjuk tenni: https://www.facebook.com/ujvarosonline

 

3. Kérünk, töltsd ki az alábbi google űrlapot add meg neved és e-mail címed: https://forms.gle/12fKKEAzwTUGehy49

A jelentkezőknek 15 napon át elküldjük a facebookra is felkerülő aznapi rövid szövegrészletet, válogatást az érkező visszajelzésekből, valamint a végén a Zoom-os élménymegosztás és ima linkjét.

 

Nagy szeretettel várunk a 15 nap imádságra, hívd meg barátaidat is!

Legújabb cikkeink:

 • társadalom

  Kecskeméten novemberben immár másodjára nyújtották át az Év autóbuszvezetője díjat. Idén Istvánt választották ki 120 kollégája közül. Őt kérdeztük munkájáról, mely számára egyben hivatás, a szó igaz értelmében vett közszolgálat.

  Prokopp Katalin

  2023. december 1.

 • életmód

  Az üzletek már egy hónapja karácsonyi üzemmódra kapcsoltak, megnyíltak az adventi vásárok és (nem vicc!) már karácsonyi koncertre is beülhettünk (volna) a héten, jóllehet csak az előttünk álló vasárnapon kezdődik az Advent, a ...

  Sisák Zita

  2023. november 30.

Legújabb könyveink: