Az önfelforgatás dicsérete

Az ember kiteljesedése az ideálokból fakadó szervezetekben

luigino-bruni-az-onfelforgatas-dicserete-az-ember-kiteljesedese-az-idealokbol-fakado-szervezetekben

Fordító: Frivaldszky Márk

ISBN: 9786158184397

Kiadási év: 2023

Terjedelem: 124

Kötés: puhakötés füllel

Kiadói ár:3.000 Ft

Bolti ár: 3.500 Ft

14% kedvezmény

Könyvesboltokat és viszonteladókat a ProsperoD disztribúciós cég szolgálja ki.

A közgazdász végzettségű szerző, maga is egy lelkiségi mozgalom Istennek szentelt tagja, ebben a könyvében azon gondolkodik, hogyan érhető el, hogy egy-egy nagy eszme, magasztos ideál körül megszülető közösség elkerülje azt, hogy az ideál ideológiává váljék, hogyan lehet kilépni az intézményesüléssel bekövetkező hanyatlás és életerő-vesztés negatív spiráljából. Provokatív, elgondolkodtató, inspiráló gondolatmenete arra ösztönözheti szervezetek és közösségek tagjait, hogy szembe nézzenek valóságukkal – akár már a válság közepén vannak, akár még előtte –, és tudatosan próbálják elkerülni vagy orvosolni a rossz folyamatokat.

Bruni közgazdaságtanból kölcsönzött fogalmakat és bibliai történetek magyarázatait ötvözi kreatívan, hogy segítsen kívülről rátekinteni közösségeinkre és megérteni, hol szükséges kiigazításokat végeznünk ahhoz, hogy a Szentlélek újra szabadon irányíthasson. Arra is rámutat, hogy a hivatásukat követő egyes személyek is akkor teljesedhetnek ki, ha képesek felforgatni saját kialakított gondolkodásukat, szokásaikat. Mindez fájdalommal jár, de virágzáshoz vezet.

 

Ezzel a könyvvel az Új Város új sorozatot indít „Útkereső” címmel, amiben olyan általános érdeklődésre számot tartó esszéket közlünk, melyek a az aktuális társadalmi válságjelenségeket értelmezik, abból kiutakat keresnek.

 

A könyv bemutatóját 2023. november 20-án tartottuk. A könyvről beszéltek: Bögre Zsuzsanna szociológus, egyetemi tanár, Gulyás Péter egyházi fejlesztő és online Luigino Bruni a könyv szerzője. Alább megtekinthető a könyvbemutató felvétele.

 

 

 

További könyveink:

Legújabb cikkeink:

 • lelkiség

  A vietnámi Van Thuân bíboros rövid írásai nem egyszer néhány soron belül is meghökkentő fordulatot vesznek, nemigen zárulnak lelkünket simogató balzsammal. Annál inkább a valóságos Isten- és emberszeretet tapasztalatának őszinte ...

  François-Xavier Nguyên Van Thuân

  2024. április 22.

 • társadalom

  Bacsói Ivánné Hofher Ilonával beszélgettünk betegségről, betegápolásról, a szenvedés értelméről, az élet utolsó szakaszáról. Azért éppen őt kérdeztük, mert élete során tizenkét olyan személy volt, akiket elkísért a betegségükben, ...

  Tóth Pál

  2024. április 19.