Barion Pixel

15 nap imádság Antoine de Saint Exupéry gondolataival


stan-rougier-beatrice-guibert-15-nap-imadsag-antoine-de-saint-exupery-gondolataival

Fordító: Bodroghi Csilla

ISBN: 9785158238007

Kiadási év: 2023

Terjedelem: 112

Kötés: puha

Kiadói ár:2.200 Ft

Bolti ár: 2.500 Ft

12% kedvezmény

Könyvesboltokat és viszonteladókat a ProsperoD disztribúciós cég szolgálja ki.

Antoine de Saint Exupéry (1900–1944) egyike a legolvasottabb szerzőknek Magyarországon is. A kis herceg meséje igazi inspiráció azok számára, akik értelem után kutatnak életükben. Saint Exupéry többi műve is az ember legmélyebb igazság utáni vágyáról szól és támpontot ad hívőknek és nem hívőknek egyaránt. Őt olvasni megunhatatlan belső utazás a humánus, a testvéri, a hiteles felé, azaz Isten felé. Mert Isten mindenhol ott rejtőzik a belső csendet kereső sorai mögött.

 

„Csak egy baj van, csak egyetlenegy a világon. Az embereknek újra valamiféle szellemi értelmet, szellemi izgalmat kellene adni. […] Rá kellene jönni, hogy létezik az értelmi életnél is magasabb rendű szellemi élet, az egyetlen olyan, amely ki tudja elégíteni az embert.”  – írja az Értelmet az életnek című művében.

 

„Mit kell mondani az embereknek, hogy ráébredjenek: testvérek vagyunk? Hogy ráébredjenek, Istenben vagyunk testvérek? Ez foglalkoztatja Antoine de Saint Exupéryt. Antoine személyes elkötelezettségével és írásaival folyamatosan arra törekedett, hogy kortársaiban spirituális vágyakat, ébresszen. Nem foglalkozhatunk csak hűtőszekrényekkel, egyszerűen nem tudunk így élni tovább! – írta 1943-ban Chambe tábornoknak.

(Részlet a bevezetőből)

További könyveink:

Legújabb cikkeink:

 • társadalom

  Ferenc pápa is fogadta a Fokoláre Mozgalom Vallásközi Találkozójának résztvevőit 2024. június 3-án. Beszédében, amit teljes egészében közlünk, a vallásközi párbeszédet a keresztények és a többi vallás kötelességének nevezte.

  Stefania Tanesini

  2024. június 11.

 • lelkiség

  Újra és újra belekapaszkodunk emberekbe. Felnézünk rájuk, bennük keressük a megoldást, rájuk bízzuk kis és nagy ügyeinket, majd később gyakran csalódnunk kell. De Jézus a szamáriai asszonnyal nekünk is bemutatkozik, Benne megéri ...

  Chiara Lubich

  2024. június 10.