15 nap imádság Antoine de Saint Exupéry gondolataival


stan-rougier-beatrice-guibert-15-nap-imadsag-antoine-de-saint-exupery-gondolataival

Fordító: Bodroghi Csilla

ISBN: 9785158238007

Kiadási év: 2023

Terjedelem: 112

Kötés: puha

Kiadói ár:2.200 Ft

Bolti ár: 2.500 Ft

12% kedvezmény

Könyvesboltokat és viszonteladókat a ProsperoD disztribúciós cég szolgálja ki.

Antoine de Saint Exupéry (1900–1944) egyike a legolvasottabb szerzőknek Magyarországon is. A kis herceg meséje igazi inspiráció azok számára, akik értelem után kutatnak életükben. Saint Exupéry többi műve is az ember legmélyebb igazság utáni vágyáról szól és támpontot ad hívőknek és nem hívőknek egyaránt. Őt olvasni megunhatatlan belső utazás a humánus, a testvéri, a hiteles felé, azaz Isten felé. Mert Isten mindenhol ott rejtőzik a belső csendet kereső sorai mögött.

 

„Csak egy baj van, csak egyetlenegy a világon. Az embereknek újra valamiféle szellemi értelmet, szellemi izgalmat kellene adni. […] Rá kellene jönni, hogy létezik az értelmi életnél is magasabb rendű szellemi élet, az egyetlen olyan, amely ki tudja elégíteni az embert.”  – írja az Értelmet az életnek című művében.

 

„Mit kell mondani az embereknek, hogy ráébredjenek: testvérek vagyunk? Hogy ráébredjenek, Istenben vagyunk testvérek? Ez foglalkoztatja Antoine de Saint Exupéryt. Antoine személyes elkötelezettségével és írásaival folyamatosan arra törekedett, hogy kortársaiban spirituális vágyakat, ébresszen. Nem foglalkozhatunk csak hűtőszekrényekkel, egyszerűen nem tudunk így élni tovább! – írta 1943-ban Chambe tábornoknak.

(Részlet a bevezetőből)

További könyveink:

Legújabb cikkeink:

 • társadalom

  A képen látható kedvesen mosolygó idős hölgy Roselyne Hamel, annak a Jacques Hamel atyának a húga, akit 2016-ban mise közben öltek meg iszlamista terroristák. Akinek pedig a kezét fogja, az egyik elkövető édesanyja, N. Kermiche. ...

  Philippe Clanché és Marithe Sorre

  2024. április 12.

 • életmód

  Pszichológus szerzőnk ebben a cikkben néhány szempontot és javaslatot ad a szülőknek a köztük lévő nézetkülönbségek elsimítására, hogy azok ne váljanak komoly konfliktussá, hanem ehelyett együtt és hatékonyan tudják nevelni ...

  Chiara Spatola

  2024. április 11.