Barion Pixel

Szegedi könyvbemutatónk visszanézhető: A testvér

Szegeden, az idei Kattárs programsorozat keretében bemutattuk Igino Giordani: A testvér című művét. Tóth Pál, a Sophia Egyetemi intézet tanára és Máté-Tóth András, a Szegedi Tudományegyetem professzora szólaltak fel. A beszélgetés visszanézhető.

szegedi-konyvbemutatonk-visszanezheto-a-testver

2022. szeptember 24-én, a szerző születésnapján, a Kattárs 2022 programsorozat keretében bemutattuk Igino Giordani: A testvér című művét. A szegedi Honvéd téri Református templom közösségi terme adott otthont a jó hangulatú beszélgetésnek, melyen mintegy ötvenen vettek részt.

 

 

 

 

Elsőként Tóth Pál, kommunikációkutató, a Fokoláre Mozgalom magyar közösségének egyik első tagja, a loppianói Sophia Egyetemi Intézett nyugalmazott tanára mutatta be Igino Giordani személyét. Három szempontot emelt ki: Igino Giordani, mint keresztény értelmiségi, mint életszentségre törekvő laikus hívő és mint a Fokoláre Mozgalom társalapítója.Élvezetes előadása mintegy közénk varázsolta a szerző személyét, aki éppen aznap lett volna 128 éves.

 

Máté-Tóth András, a Szegedi Tudományegyetem professzora, valláskutató a könyvvel kapcsolatos gondolatait osztotta meg a közönséggel. Meglepte őt a mű nem ájtatoskodó, “civil” nyelvezete, szerteágazó mondanivalója, ma is aktuálisnak ható szeretetből fakadó egyházkritikája.

A beszélgetés közben Óvári Kinga hárfajátéka nyújtott felüdülést.

 

Alábbiakban a teljes beszélgetés meghallgatható:

 

https://www.youtube.com/watch?v=1MtWLpowkZA

 

A könyv elérhető itt:

https://ujvaroskonyvek.hu/konyvek/igino-giordani/a-testver

  • megosztas-feliratkozas-tamogatas
  • Olvasóink támogatásának köszönhetően ez a cikkünk is ingyenesen hozzáférhető. Ha tetszenek írásaink, oszd meg őket barátaiddal, iratkozz fel heti hírlevelünkre, legyél te is a támogatónk!

Fotó: Gáborné Haáz Andrea

Legújabb könyveink: